Kontrolden Çıkan Canavar Bitki
Mayıs 23, 2012, 05:41:39 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Duyurular:

Ana SayfaYardımAraGiriş YapKayıt

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır

Gönderen Konu: Kontrolden Çıkan Canavar Bitki  (Okunma Sayısı 472 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aksi_istikamet
Ferhat
Administrator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

www.beyazesyaserviscim.com

Bana Dair

WWW E-Posta
« : Kasım 24, 2008, 07:33:41 ÖS »

Genleriyle oynadılar, 'canavar bitkiler' geliştirdiler. Şimdi onları öldüremiyorlar. Kimyasallar bile fayda etmiyor.
Bilim adamları bazı genetiği değiştirilmiş ekinlerin tohumlarının toprakta en az 10 yıl kalabildiğini tespit etti. İsveç'te 10 yıl önce deneysel amaçlı ekilen bir kolza tarlasında yapılan araştırmada, yıllarca tohumların çıkarılması için süren yoğun çabalara karşın, genetiği değiştirilmiş türlerin hala büyüdüğü görüldü.

'Canavar bitkiler' doğaya bırakıldıktan sonra kontrol altına alınamıyor
Araştırmada, genetiği değiştirilmemiş tohumların bu kadar uzun süre dayanmadığı görülürken, bunun genetiğiyle oynanmış organizmaların bir kez doğaya bırakıldıktan sonra kontrol altına alınamadığını gösterdiği yorumu yapıldı. Lund Üniversitesi'nden araştırmayı yürüten ekibin başkanı Tina D'Hertefeldt, 10 yıl önce başlattıkları gözlem sonucunda elde ettikleri verilere çok şaşırdıklarını belirtti.

Bitki öldürücü kimyasallar bile öldüremiyor
Araştırma sonuçlarını Biology Letters dergisinde yayımlayan bilim adamları, genetiği değiştirilmiş kolza bitkisinin bulunduğu araziye, bitkileri öldüren kimyasallardan önemli miktarda püskürtüldüğünü, ardından bu bitkilerin tek tek bulunarak söküldüğünü ifade ederek, normal bir çiftçinin arazisinde yapılandan daha çok çaba ortaya konduğunu kaydettiler. Deney kolza bitkisiyle yapıldı

Ancak, 10 yıl sonra 15 genetiği değiştirilmiş ve bitki öldürücü kimyasala dayanıklı bitkinin tarlada büyümeye başladığının görüldüğünü belirten araştırmacılar, deneyde genetiği değiştirilmemiş başka bitkilerin de kullanıldığını ve bunlardan da bazılarının yaşadığını bildirdiler. İsveçli bilim adamları, özellikle genetiği değiştirilmiş kolza bitkisinin bitki öldürücü kimyasallara karşı çok dayanıklı olduğunun altını çizdiler.

Ben bir demirim, mıknatıstan kaçıyorum.
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Kontrolden Çıkan Canavar Bitki
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 05:41:39 ÖÖ »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

GİRİS  KAYIT
Anahtar Kelimeler: Kontrolden Çıkan Canavar Bitki oyunları, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki programı, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki oyunu indir, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki program yükle, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki download, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki hikayeleri, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki resimleri, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki haber, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki yükle, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki videosu, Kontrolden Çıkan Canavar Bitki msn eklentisi, şarkı sözleri
lordoflowe
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2008, 01:28:01 ÖÖ »

paylaşım için teşekkürler...

Beyza
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2008, 11:25:23 ÖS »

Paylaşım için Tşkler . . .

aksi_istikamet
Ferhat
Administrator
Yeni Üye