Aloe Vera Faydaları
Mayıs 23, 2012, 06:21:37 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Duyurular:

Ana SayfaYardımAraGiriş YapKayıt

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır

Gönderen Konu: Aloe Vera Faydaları  (Okunma Sayısı 3169 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NisaN
Aşk-ı Kıyamet
Administrator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Asi Yürek

« : Ağustos 07, 2010, 12:13:35 ÖS »

Aloe Vera faydaları binlerce yıldır bilinen ve doğal tedavi özelliklerinin geniş çaptaki çeşitliliği nedeniyle, eski kültürler tarafından uzun süredir kullanılan şifalı bir ottur.

Özelikle yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanılan bu bitki şifalı yönleri nedeniyle bugün de bitkisel tedavi içerisinde yer alan tıbbi bitkilerden biri olarak ilgi görmekte ve de üzerinde araştırmalar yapılmaktadır. Aloe vera içinde vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler içeren yapısıyla besleyici özelliği güçlü olan bir bitkidir.

Her ne kadar aloevera bitkisi zambakgiller ailesinden ise de, görüntüsü kaktüse benzeyen dolgun bir bitkidir. Evde yetiştirilmesi kolay olup, küçük yanık, kesik ve çizikler için bile, yaprağı ikiye ayırıp etli kısmı doğrudan yaranın üzerine konularak kullanılabilir.

Aloe vera bitkisi Afrika kökenli olup, Mısırlıların bu şifalı bitkiyi M.Ö 1500 tarihlerinden bu yana bitkisel tedavi amaçlı kullandıklarına dair kayıtlara rastlanmıştır. Aloe vera bitkisi günümüzde Batı Hint Adalarında ve Güneybatı Amerika’da ticaret amaçlı olarak yetiştirilmektedir.

Ülkemizde aleo vera bitkisinin halk arasında bilinen adı sarısabır otudur. Sarı sabır bitkisi bazı yörelerde azvay olarak da bilinir. Aloe vera bitkisinin birçok türü vardır. Bitkisel tedavi amaçlı kullanılan ise özellikle aloe barbadensis türüdür.

Ülkemizde de bazı türleri yetişmesine rağmen doğal tedavide kullanılan barbadensis türü bizde yetişmemektedir.

Aloe Vera’nın Yararları

Aloe vera’nın yararlarından söz etmeye başlamadan önce, üreticiler aloe vera’yı değişimli olarak kullanıp kafamızı karıştırdıkları için, aloe vera ürünlerinin iki çeşidini tanımlayan değişik terimlerin arasındaki farklılığın ayırımını yapmak iyi olacaktır.

Aloe vera jel bitkinin iç yapraklarının orta kısmından elde edilir ve tedavi amaçlı kullanılan türdür.

Aloe vera suyu, ilaç aloe, yaprağın kabuğunun hemen altında bulunur ve yaygın bir şekilde laksatif preparatlarda kullanılır.

Yukarıda da belirtildiği gibi, tedavi edici özelliği olan aloe vera jel şeklinde olandır ve aloe vera’nın yararlarından bahsederken, aleo vera jelini esas olarak alacağız.

Bir Cilt Tedavi Aracı

İnsanlık aloevera bitkisini eski zamanlardan bu yana hep yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanmıştır. Acıyı ve şişmeyi azaltmada etkin olup, aynı zamanda, deri ülserleri, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarında bitkisel tedavi olarak kullanılır.

Sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra aloe vera kozmetik ürünlerinde de çok sık kullanılan bir bitki olma özelliğini taşımaktır. Aloe vera bitkisi cilt üzerindeki etkileri dolayısıyla kozmetik dünyasının oldukça ilgisini çekmiş ve bu yüzden aloe vera özü kullanılarak bir çok güzellik ve bakım ürünü yapılmıştır. Aloe vera cilt bakım ürünleri, aloe vera krem, aloe vera şampuan etiketini taşıyan geniş yelpazedeki bir çok ürün kozmetik dünyasının vazgeçilmezleri arasına girmiştir.

Enfeksiyonların Tedavisi

Aloe vera bitkisi, vücudumuzun kendisini enfeksiyonlara karşı korumasını sağlayan, anti-viral, anti-fungal ve anti-bakteriyel etmenler içerir.

Ayrıca, içindeki acemannan adı verilen bağışıklık arttırıcı maddesinin birçok araştırmada, test tüplerinde HIV virüsüne karşı etken olduğu görüldüğünden, bu bitki, aids tedavisinde umut vaat etmektedir.

Aloe Vera’nın Diğer Kullanım Şekilleri

Ağızdan alındığında, aloe vera, sindirim sistemini destekler. Mide ülserlerinin, hemoroitlerin, kabızlığın ve tüm bağırsak düzensizliklerinin tedavisinde, aids ve huzursuz bağırsak sendromunda (IBS) yararlı olabilir.

Aloe vera kullanım dozu: Günde bir veya iki kez 1 yemek kaşığı alınır.

Hamile kadınlar kullanmamalıdır.

Aloe Vera Ürünleri Nasıl Seçilmeli

Ürün formülündeki aloe vera jelinin doğru çeşit ve doğru miktarlı olanını seçmek çok kolay olmadığından, aloe vera’nın sağlık yararlarını en üst düzeye çıkarabilmek için, aloe vera ürününün kalitesinden emin olunmalıdır. Ne yazık ki, birçok gıda takviyesi için, etiketinde yazılı olan içerikleri içermeme riski bulunmaktadır.

Yüksek kalite aloe vera ürün desteğini bulmak için bazı ipuçları ve uyarılar aşağıda belirtilmiştir:

Güçlü bir Aloe Vera Ürün Seçimi

Daha önce belirtildiği gibi, “Aloe vera jel” ve “aloe vera suyu”, aynı ürün olmayıp, farklı tedavi özellikleri vardır. Müshil özelliği olduğundan, birçok bitki bilimcisi aloe suyunun (aloe lateks) kullanımını önermez. Alovera suyu da aloe olarak isimlendirildiğinden ve bazen jel de su ile karıştırılıp “aloe suyu” olarak piyasaya sürüldüğünden, bu iki ürünü karıştırmak çok kolaydır.

Aloe vera’nın gücü ve etkisini garantilemenin en iyi yolu, standardize edilmiş bitkisel özler kullanılarak üretilmiş olan ürünleri almaktır- Böylece aloe vera’nın tüm yararlarının keyfini çıkarabilirsiniz. Standartlaştırma işlemi sadece aloevera desteğinin mümkün olan en yüksek miktara sahip olduğunu değil, aynı zamanda da her şişede en doğru miktarda bulunmakta olduğunu garanti eder.

Seçtiğiniz Doğal Ürünün Saflığını Kontrol Edin

Hangi doğal ürün desteğini alırsanız alın, etiketini mutlaka okuyun ve ürünün yapay renklendirici, tatlandırıcı, şeker, glüten, nişasta ya da silikat gibi hiçbir katkı ve dolgu maddesi içermediğinden emin olun.

Güvenilir Bir Üretici Bulun

Bir üreticinin güvenilir olup olmadığına karar vermek hiç de kolay değildir. Piyasaya düşük kaliteli bitkisel ürünler süren birçok şirket bulunmakta olup, araştırmalar birçok önde gelen bitkisel ürün satıcısı firmaların bile, ne yazık ki, bunların arasında olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, herhangi gıda takviyesi alırken, satın almakta olduğunuz ürünün saflığını ve kalitesini garanti altına almak için, Eczacılık GMP koşullarına sıkı sıkıya uyarak faaliyet gösteren üreticilerden alış veriş yapın.

Yaşamak isterken delice bazen ölmek için can atıyorum..

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Aloe Vera Faydaları
« Posted on: Mayıs 23, 2012, 06:21:37 ÖÖ »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

GİRİS  KAYIT
Anahtar Kelimeler: Aloe Vera Faydaları oyunları, Aloe Vera Faydaları programı, Aloe Vera Faydaları oyunu indir, Aloe Vera Faydaları program yükle, Aloe Vera Faydaları download, Aloe Vera Faydaları hikayeleri, Aloe Vera Faydaları resimleri, Aloe Vera Faydaları haber, Aloe Vera Faydaları yükle, Aloe Vera Faydaları videosu, Aloe Vera Faydaları msn eklentisi, şarkı sözleri
NisaN
Aşk-ı Kıyamet
Administrator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Asi Yürek

« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2010, 12:21:29 ÖS »

Aloe bitkisi bir kaktüs çeşidi olmasından dolayı %99 – %99.5 oranında su taşır ve PH değeri ortalama 4.5 civarıdır. Kalan katı kısımda ise birçok farklı vitamin, mineral, enzim, şeker, antrakinon, lignin, saponin, yağ asitleri ve aminoasitler bulunmaktadır.
Vitaminler

Aloe verada vücut için çok önemli olan antioksidan özellik taşıyan A, C ve F vitaminlerini bolca bulabilirsiniz. Bunun yanında B vitamini (thiamine), niacin, B2 (riboflavin), cholin ve folik asit de bulunabilmektedir. Hatta bazı kaynaklar B12 vitamininin de bulunduğunu belirtmektedir.
Mineraller

Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, krom, demir bunların hepsi aloe vera bitkisinde bulunabilir.Magnezyum laktat aminoasitlerden histamin salınımını engeller. Histamin ise birçok alerjik reaksiyonda salınan ve kaşıntı, acı gibi sonuçları olan bir maddedir.Histamin salınımını engellemesi aloenin antipuritik etkisini açıklar niteliktedir.
Enzimler

Amylase, lipase, catalase, protease, bradkinase, glcose, carboxypeptidase, cellulase, , glcose, dehydrogenase, oxidase ve daha birçok enzim içermektedir.
Şekerler

Monosakkarit ve polisakkarit şeklinde çeşitli şekerler aloe verada bulunabilir. Bunlardan en önemlileri glucose ve mannosedan olusan gluko-mannans diye bilinene polisakkaritlerdir. Bu tip sakkaritler sızıntılı bağırsak hastalığının (leaky gut syndrome) önlenmesinde ve iyileştirilmesinde çok büyük öneme sahiptir.
Aminoasitler

Aloe vera, proteinlerin yapıtaşı olan aminoasitler yönünden oldukça zengindir. Vucuda gerekli olan aminoasitlerden 20-22 tanesi Aloe veranın jel kısmında bulunmaktadır. Bunun yanında vücudun üretemediği ve ihtiyacın besinlerden karşılanmak zorunda olduğu 8 aminoasitten 7 tanesi yine aloe veranın jel kısmında bulunmaktadır.

Araştırmalara göre aloe veranın en çok etkili olduğu bölgeler :
1) Epitel Doku Hücreleri : Epitel doku hücreleri vücudun yüzeyini kaplayan veya yüzeyiyle bir şekilde iletişim içinde olan doku hücreleridir. Derimiz epitel sistemin en büyük parçası olmakla birlikte en çok tahriş olan, bozulmalara uğrayan kısmıdır. Aloenin derideki ve diğer iç zarlardaki onarıcı etkisi çok yüksektir.
2) Bağışıklık Sistemi : İmmun sistem üzerinde de çok olumlu etkileri olduğu bilinen aloe veranın bağışıklığı artırıcı etkisi birçok amansız hastalıkta doktor tedavisine yardımcı bir unsurdur. Şüphesiz bağışıklık sistemini çökerterek insanı ölüme bile götürebilecek AIDS, kanser gibi hastalıklarda da bir tedavi yöntemi kadar etkili olmasa da vücudu zinde tutup, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için aloe veralı ürünlerin kullanımının tedaviye faydalı olacağı gerçektir.

NisaN
Aşk-ı Kıyamet
Administrator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Asi Yürek

« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2010, 12:24:47 ÖS »

Aloe vera bitkisi sonuçta vücuda zararı olmayan bir bitkidir ve herhangi bir meyve sebze gibi güvenle tüketilebilir. Buna karşılık aloe veranın bir ilaç olmadığı sadece yararlı bir besin maddesi olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Aloe veranın iyileştirici etkisinin kullanım alanları çok geniştir.

1. Bağışıklık sisteminin güçlü olmasını gerektiren her türlü durumda
2. Cilt hastalıklarında, sivilce, ekzama, alerji, çıban, iltihap gibi cildin iyileştirilmesini gerektiren durumlarda
3. Virütik herpes ve uçuklarda antivirütik olarak
4. Saç dökülmesi, saç kepeklenmesi gibi cilt durumlarında
5. Güneş yanıkları ve diğer yanık durumlarında, kesiklerde, sedef gibi hastalıklarda
6. Baş ağrısı, kas ağrısı, migren gibi durumlarda
7. Diş eti problemlerinde
8. Karaciğeri etkileyen hepatit siroz gibi hastalıklarda
9. Bağırsak ve mide sorunlarında, ülserlerde, ağız yaralarında
10. Kalp bozuklukları, yüksek tansiyon
11. Astım, gut, bronşit, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda
12. Prostatla ilgili problemlerde

Bu durumlarda ücuda yardım etmesinin sebebi bağışıklık sistemi veya epitel doku üzerindeki olumlu etkileridir. Yukarıdaki hastalıkların tedavileri kesinlikle doktor tarafından yapılmalıdır fakat tedaviyle birlikte besin desteği olarak aloe veralı ürünlerin kullanımı mantıklı olacaktır.

aksi_istikamet
Ferhat
Administrator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

www.beyazesyaserviscim.com

Bana Dair

WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2010, 01:58:52 ÖS »

Ben bi ara aloe vera nın distribütör ü olmuştum türkiyede o zaman yasaklanmıştı.(ben el attımya) =))  yakın bir dostum sedef hastasıydı  ciğerlerden bitirmek için  sıvı yoluyla alınan bir ilaç  duş jeli ve şampuan bu üç ürünü verdim ve sorun çözüldü yararlı bir ürün tavsiye ederim

Ben bir demirim, mıknatıstan kaçıyorum.

bEn aDam oLmam
meltem
Global Moderator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

. . .

« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2010, 06:20:02 ÖS »

aloevera distribütörlüğüne neden devam etmedin hem sağlık açısından hemde maddi anlamda karlı bi iş.

aksi_istikamet
Ferhat
Administrator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bana Dair

WWW E-Posta
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2010, 06:25:55 ÖS »

Türkiyede bazı şeyler kuralına göre olmuyor ilaç firmaları ne yapacak bu ürünler piyasa yaparsa Yasaklanmıştı yani bende o yüzden bıraktım

bEn aDam oLmam
meltem
Global Moderator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

. . .

« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2010, 10:44:02 ÖÖ »

eğer distribütör olduysan hala devam edebilirsin.ben bunları neden soruyorum tabi Smiley bende süpervizörüm forever livingte ..ve istanbulda bu işi yapan okadar az insan varki ...

aksi_istikamet
Ferhat
Administrator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bana Dair

WWW E-Posta
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2010, 12:03:17 ÖS »

Benim o kadar vaktim olmaz herhalde hem bi arkadaşım var devam ediyor

bEn aDam oLmam
meltem
Global Moderator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

. . .

« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2010, 12:23:59 ÖS »

vakitle bu işin bi alakası yokki bende çok yoğun çalışıyorum ama yapıyorum .

aksi_istikamet
Ferhat
Administrator
Yeni Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bana Dair

WWW E-Posta
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2010, 01:18:33 ÖS »

Belki ileride yaparım =))

Sayfa: [1]   Yukarı git